Actueel
19 september 2019


 

Na meer dan tien jaar schrijven – niet permanent, maar tussen de actualiteiten door – werd op donderdag 19 september in bezoekerscentrum De Molenplaats in Arnhem het boek Arnhem Mondiaal gepresenteerd.

Het boek (zie voor de achtergronden eerdere berichten onder deze knop) behandelt veertig jaar samenwerkende vredes- en ontwikkelingsorganisaties in Arnhem en brengt met ruim duizend illustraties de periode 1976-2016 in beeld. Het boek is geschreven door Ed Bruinvis die als onderzoeker/documentalist verbonden is aan de Stichting Doca.

Op deze avond werd niet alleen het boek ten doop gehouden maar werd ook de website (www.arnhemmondiaal.nl) gelanceerd waarop het boek te lezen valt. De website is gebouwd door ControLuce Visuele Communicatie uit Nijmegen op basis van een eerder uitgevoerd ontwerp voor het Platform Arnhem Mondiaal.
Hoewel het gemeentelijk vredes- en ontwikkelingsbeleid uitgebreid aan de orde komt in het boek, liet het gemeente-bestuur het op deze avond afweten. Slechts de wethouder van onder meer cultuur en erfgoed liet zich door zijn secretaresse afmelden, terwijl vanuit de gemeenteraad alleen het raadslid voor de Partij voor de Dieren acte de présence gaf.
Ook dagblad de Gelderlander negeerde de bijeenkomst, terwijl ditmaal ook de lokale radio’s het lieten afweten. Mede daardoor bleef het bezoek aan de avond beperkt tot een twintigtal vredes- en ontwikkelingswerkers uit de stad.